CREATalk. Festivals: Construint cultura metropolitana

El dimarts 26 d’octubre a les 11:00h presentem una taula rodona en la qual es parlarà de la realitat dels festivals en època de pandèmia, I de les previsions de cara al futur.
Per a l’ocasió tenim el plaer de comptar amb la presència d’alguns dels agents culturals responsables dels festivals més rellevants de la ciutat de L’Hospitalet.

La trobada tindrà lloc a Planta Uno i es podrà visualitzar en directe des del canal oficial de YouTube del Servei de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Si vols assistir presencialment, pots inscriure’t enviant un mail a hola@crea-lh.cat.

Segueix la retransmissió en streaming i fes les teves preguntes als assistents a través del xat.

Josep Antoni Hernández

Bipolart / Festival d'arts de carrer Per amor a L'Hart

Bipol·art som un col·lectiu d’artistes i gestors independents que neix al 2005 a L’Hospitalet de Llobregat en el marc de la creació del festival d’art de carrer Per Amor a L’Hart. Des de llavors, totes les activitats que Bipol·art ha organitzat al llarg d’aquests anys han estat orientades a una finalitat: apropar la creació contemporània al ciutadà, centrant-se principalment en el llenguatge de la dansa i el circ com a manifestacions artístiques.

Per Amor a L’Hart és el festival d’art de carrer de L’Hospitalet, que pren forma el primer cap de setmana de juliol a diversos espais del centre de la ciutat. Ofereix una programació fresca, propera i de qualitat, conformada per propostes musicals, de circ i dansa de dins i fora de les nostres fronteres. En el Festival, les arts de carrer ocupen l’espai públic i conviden a conèixer diferents llenguatges escènics a les persones que utilitzen el carrer de manera habitual i als que només ho fan de passada, convertint-ho en espais de creació i goig artístic comunitari. Així, Per Amor a L’Hart transforma durant tres dies la plaça de l’Ajuntament i la Rambla de la Marina, punts neuràlgics de la ciutat, en aparadors de l’art més emergent.

David Lafuente

Director de Let´s Festival / Salamandra

El Let’s és un festival organitzat per la sala Salamandra durant el mes de març a diferents espais de L’Hospitalet. Després de 16 edicions és un dels festivals de referència a Catalunya. Té com a objectiu portar a la nostra ciutat les propostes musicals més interessants del moment, tant d’artistes consolidats com emergents i posant especial atenció en aquelles més trencadores i undergrounds.

Giada Calvano

Investigadora, docent, tutora acadèmica i doctoranda del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona, especialitzada en la gestió i sostenibilitat dels festivals de música. Imparteix cursos universitaris sobre gestió de festivals i arts escèniques, sostenibilitat ambiental dels esdeveniments culturals, gestió de grans esdeveniments, industries culturals i cooperació cultural internacional i finançaments europeus. A més, és consultora i dirigeix projectes en el àmbit de la sostenibilitat i la cultura. Prèviament ha estat cap de recerca de l’Observatori de l’Espectacle de la Regió Emília-Romanya (Itàlia).

Marta Piñol

Directora del cicle “L’Herència. Flamenco i patrimoni”

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, i postgrau en Gestió i Producció d’Espectacles. Sota el nom de Flamenco Projects es dedica al management d’artistes, la producció i la distribució d’espectacles i propostes diverses amb el flamenco com a eix principal. És directora del recent estrenat cicle “L’Herència. Flamenco i patrimoni” dedicat al flamenco contemporani en espais patrimonials de L’Hospitalet.

Vanessa Martín

Directora del Festival Acròbates

Acròbates és un festival en forma de cicle de concerts i recitals, de música i poesia, que se celebra anualment a la ciutat de L’Hospitalet on cada dia hi participen diferents artistes (poetes, escriptors i músics), en cadascuna dels seus vessants artístics.

Mantenint la paraula com a fil conductor, la singularitat de la  proposta i les ganes de ser un espai de creació, mostra i comunicació literària i musical, el festival ha anat creant xarxa per tota la ciutat de L’Hospitalet i, en les darreres edicions, ha incorporat noves seus dins els diferents barris de la ciutat.

Les propostes estan pensades perquè arribin a tot tipus de públic: recitals poètics, espectacles inèdits pensats per presentar-se en centres culturals i teatres, espectacles de petit i gran format, concerts de proximitat i presentacions de llibres, vermuts poètics i activitats per als més petits a més d’algunes activitats que es presentaran de manera virtual des de les xarxes socials del festival.